6 juli ’24

Open Dag VTV Zuidbuurt

Op deze winderige, natte zaterdag hoefden de Maatjes geen navigatie in te stellen om de locatie van dit optreden te vinden. Het was namelijk ons thuishonk op de Volkstuinvereniging aan de Zuidbuurtseweg in Vlaardingen. Daar hield men de jaarlijkse Open Dag. Ondanks de harde wind stonden wij toch buiten op het Tolplein in de aldaar opgestelde muziektent. Het was een lastige klim om via het smalle trapje op het podium te komen. Vele hulpvaardige handen hielpen de koorleden veilig naar boven en naar beneden. Er waren al redelijk veel mensen  op de tuin aanwezig. Het werd al lekker druk bij kraampjes van de nieuwe haring, de pannenkoeken, de saté. Ook binnen in het Tolhuis snoepten de bezoekers van al het lekkers dat was opgesteld voor eenieder die het wilde proeven.

Vandaag zingen wij uit onze zangboeken, omdat het neerzetten van ons tekstscherm te gevaarlijk was bij deze harde wind. Het eerste setje werd vlot gezongen en langzaam liep het terrein vol met publiek. Ook de koorleden genoten van al het lekkers en na een korte pauze klauterden we het podium op voor ons tweede optreden. Niet alleen de volkstuineigenaren waren aanwezig, maar ook de mensen uit de buurt mochten komen kennismaken. Het was vandaag handig dat wij een aantal zangers moesten missen, want met de aanwezige Maatjes was het al heel druk op dit kleine podium.

Er werd veelvuldig gefotografeerd en gefilmd. Het publiek vond het allemaal erg leuk. Na een half uurtje vonden de Maatjes het genoeg en werd dit Open Dag-optreden beëindigd. Velen bleven nog gezellig napraten en de aanwezige oud-koorleden werden hartelijk begroet. Men kocht nog wat plantjes bij de ‘groene kraam’ of lieten toch nog maar even een paar haringen zwemmend naar binnen glijden. Een leuk optreden.

De 19e moeten we weer aan de bak op ‘het Mosselfeest’ in Bruinisse. Zorg dat je het niet mist.

John, PR