Feestavond 500

 

Een beetje bijgekomen van het middagoptreden verschenen de Maatjes en hun partners………..

……….’s avonds in het Tolhuis om nog even gezellig wat uurtjes met elkaar door te brengen. Nu eens anders dan anders, geen buffet, neen, ieder had lekker thuis gegeten en kon nu hier genieten van allerhande lekkere Griekse hapjes. Cees en Marijke Marée hadden zich veel moeite getroost om dit allemaal voor de Maatjes klaar te maken. Cees en Marijke heel erg bedankt, het was erg lekker. Om de avond in stemming te brengen werden glaasjes Ouzo rondgebracht en met een ‘jamas ‘ ( proost)  verdween de inhoud in de kelen van de aanwezigen. Deze Ouzo was overigens beschikbaar gesteld door het Tolhuis. Om het Griekse gevoel nog iets te vergroten was een afvaardiging van Maiandros door het bestuur uitgenodigd om ons kennis te laten maken met de Griekse muziek. Maatje Cor Lieverst, óók de leider van deze muzikanten, legde veel uit over het soort muziek en over de betekenis van de – meest instrumentale – nummers. Later namen Hans en Loes het voortouw en dansten enthousiast een Griekse dans. Schoorvoetend sloten een paar dapperen aan en al lerend probeerden zij de kneepjes onder de knie  – onder de voeten – te krijgen. Het gaf veel plezier en de stemming was uitstekend. Er kwam weer wat terug van de typische warme sfeer van de Maatjes en dat gaf menigeen een goed gevoel.

Natuurlijk was het scherm niet voor niets opgetuigd en de aanwezigen lieten zich volledig gaan in het zingen van enkele Shantyliederen. Zo werd gedurende de avond de Griekse en de shantymuziek met elkaar afgewisseld, terwijl hulpvaardige dames de heerlijk hapjes lieten rondgaan.

Cock was het verrassingselement van die avond om niet alleen te soleren , maar dit zelfs deed met het lied ‘haallijntje boellijntje ‘. Het was allemaal erg vermakelijk. Jan en Bep bemanden weer het bargedeelte en overal waren aanwezigen bereid om even een handje bij te steken. Deze samenhorigheid en de relaxte sfeer geeft hoop voor de toekomst van De Vlaerdingse Maatjes., want naast het Shantyzingen is juist het sociale samenzijn een belangrijk speerpunt van het bestuur. Met een goed gevoel kijken wij terug op deze zeer geslaagde dag. Wat een heerlijke middag en wat een geweldige avond.

Maatje John

 

Geef een reactie