5 november ’23

Shantyfestival Albatros

Het was een drukte van belang in het theater De Romeijnshof in Rotterdam. Voor het 15e jaar werd dit 3-korenfestival georganiseerd door Shantykoor Albatros. Het was best een lange zit en het was even zoeken om voldoende zitplaatsen te vinden. In de voor ieder koor beschikbare aparte verblijfsruimte werden wij van koffie/thee voorzien. Rond 12.00 uur waren de meeste Maatjes op verzoek van de organisatie al binnen en dat maakt zo’n dag best wel lang.  Eigenlijk heel erg vroeg als je bedenkt dat wij pas als derde om 14.20 uur aan de beurt waren. Maar de bedoeling was duidelijk. Een festival beginnen waar veel mensen en leden van deelnemende koren komen binnenlopen tijdens de optredens , is heel storend.

Zoals ieder jaar, was de zaal weer helemaal uitverkocht en tjokvol. Dus meer dan 200 mensen. Het werd tamelijk warm, dus de organisatie besloot de achterzijde van de zaal naar de foyer open te zetten en dat was een prima oplossing. Zo kon iedereen die daar zat óók meegenieten. De opgang naar het podium was even een dingetje. Erg steil en glad, maar behulpzame handen stonden klaar om te helpen. Hoewel wij een aantal leden moesten missen, waren wij met een respectabel aantal koorleden en muzikanten. Het publiek bleek aangenaam verrast over wat wij aan zangprestaties te bieden hadden en ook de uitdossing van vooral onze dames werd zeer bewonderd. De door André gekozen liedjes vielen goed in de smaak en er werd door het publiek massaal meegezongen. Vooral onze ’ kok’ en onze solisten John en André kregen een luid applaus.

Toen de Maatjes de Mingulay Boatsong en Sierra Madre lieten horen werd voluit meegezongen en het kwam er allemaal prima uit. Complimenten voor alle koorleden dat zij, ondanks het verblindende podiumlicht, toch gewoon bleven doorzingen. Natuurlijk was het weer even wennen om vanuit de zangboeken te zingen, maar het lukte allemaal naar behoren.

Kortom, dank aan Peter Hoek en de organisatie voor de uitnodiging van dit mooie Shantyfestival en voor de goede organisatie. En de complimenten van het publiek mogen wij trots in onze zak steken.

John, PR

(klik op de 1e foto voor een uitvergroting en een diashow)

Geef een reactie