5 augustus ’23

Zorgcentrum Frankeland

Zoals de manager van Frankeland Cees van den Berg  in zijn openingswoord memoreerde was het vele jaren geleden dat “De Vlaerdingse Maatjes” te gast waren in dit woonzorgcentrum. Zeker een leuk weerzien. De ruime zaal liep al snel helemaal vol met bewoners en gasten. Het was behoorlijk warm, maar dat hield de Maatjes niet tegen. De dirigent had rekening gehouden dat dit publiek het altijd erg leuk vindt om die oude, bekende zeemansliedjes te horen. Dus bij o.a. “Little Ship” en “Daar bij de waterkant”  werd er lustig en voluit meegezongen en aan de vele meezingende reacties te zien had het publiek het prima naar hun zin. Na een aantal liedjes werd het programma onderbroken. In een naast gelegen zaaltje was een feestje aan de gang. Daar werd gevierd dat er iemand 96 jaar geworden was. Het verzoek kwam om even met het koor “Lang zal hij leven” te zingen. Met het hele koor naar dat zaaltje was niet echt mogelijk, dus werd deze visueel gehandicapte jarige in een rolstoel vóór het koor neergezet en werd hij enthousiast door ons toegezongen. Hij vond het geweldig en wij vinden dit ook altijd erg leuk.

In de pauze werden wij goed verzorgd. Een jong meisje vond ineens een heleboel opa’s in de foyer en was daar wel heel nieuwsgierig naar. Fijn dat Cees Meijsen er ook weer bij kon zijn.  Goed gelaafd stelden wij ons op voor het tweede deel van ons optreden. Hans, John en André zongen met overgave hun solo en de mooie nummers als “Sierra Madre del Sur” en “Bora Bora” werden met een daverend applaus beloond. Het programma kon omwille van de tijd en de nodige voorbereidingen voor het avondeten van de bewoners niet geheel worden afgewerkt. Manager Cees nam het woord, bedankte het koor voor het brengen van deze gezellige vocale middag. Hij  gaat graag komend jaar opnieuw een plekje inruimen voor “De Vlaerdingse Maatjes”.

Met “Tabé, tabé  ik moet weer naar zee” besloten wij ons optreden en verplaatsen wij onze aandacht naar volgende week in De Villa van Oranje. Een buitenoptreden, waar wij hopen dat de weergoden ons iets meer gunstig gezind zullen zijn.

(klik op de eerste foto voor een uitvergroting en een diashow)

Geef een reactie