10 januari ’23

Nieuwjaarsreceptie

Zowel in 2021 als in 2022 hadden de Maatjes elkaar pas na enkele maanden de hand kunnen schudden om elkaar nog eens extra “een gelukkig en gezond nieuwjaar” te kunnen toewensen. De herinneringen aan de jarenlang door twee maatjes verzorgde buffetten waren al wat vervaagd en ook de kennis over de latere professioneel verzorgde buffetten begon af te nemen. Dat was dan ook de aanleiding om het dit keer eens “over een andere boeg” te gooien. Een aantal maatjes werd bereid gevonden om elk één of meer heerlijke hapjes te verzorgen.

Om half 8 werd de receptie geopend met een “hartig” woord van de voorzitter. Daarbij werd het nieuwe jaar (ietwat helaas maar toch) begonnen met “afscheid nemen”. Allereerst van Corrie van Oosten. Vanaf het begin van het bestaan van het koor op allerlei manieren betrokken bij de verzorging van de maatjes. Helaas zijn er leeftijdsfactoren die haar thans tot het besluit hebben gebracht om op dit moment afscheid te nemen van ons koor. Vanzelfsprekend kreeg zij een bloemetje en dankwoorden. En ook Theo van de Water heeft besloten om na 11 jaar de zorg voor de geluidsinstallatie over te dragen aan zijn opvolger. Theo kennende was een goede fles wijn meer op zijn plaats als een bloemetje.

Daarna, we zijn tenslotte een shantykoor, gaven de mannen blijk dat hun stembandjes nog dik in orde zijn. Halverwege de 5 liedjes werd het koor “bruut” onderbroken. Want ja met een tiental lekkere hapjes in een kleine drie uur moet je toch flink door ”happen” om al dat lekkers op tijd weg te krijgen. Na dit “wegwerken”  moesten de stembanden van de dames eraan geloven, ook onderbroken door één van die hapjes. En het moet gezegd worden, de dames gaven weer een prachtig geluid af. Speciale vermelding verdient in deze nog de constatering dat zowel bij de mannen als bij de vrouwen de partners van de maatjes lekker mee hebben gezongen.

Voordat een ieder het wist was het tijd om weer naar huis te gaan. Een kleine 50 mensen hebben een heerlijk begin meegemaakt met wat we hopen een fijn 2023 te gaan worden.

(klik voor een uitvergroting en een diashow op de eerste foto)

 

WordPress Image Gallery Plugin

Geef een reactie