September 2

Korenfestival

Vandaag mochten we weer buiten spelen. Niet zomaar buiten spelen, neen, we mochten optreden op dezelfde plek, waar we dinsdagavond met z’n allen flink door het ijs zakten. Ter ere van het 80-jarig bestaan van volksvereniging ‘Zuidbuurt’, waar wij elke dinsdagavond mogen repeteren, moesten we vandaag ons beste beentje voor zetten.

De zon scheen volop, en De Maatjes, die wel meer in de schijnwerpers hadden gestaan, putten hier zoveel energie uit, dat het niet fout kon gaan. Verrassend was, dat we begonnen met het zingen van ‘Mooi is de Vlaerdingse Haven’. Tactisch wel heel sterk gevonden van onze dirigent, want Vlaardingers zijn een chauvinistisch volkje.

Alle optredens vandaag, zowel van Rita Yong, Hans van Katwijker, de ‘Haringkoppen en van ons, konden rekenen op veel bijval. Nou verdenk ik wel een enkel Maatje dat hij zijn hele familie heeft opgestookt om hier vandaag te verschijnen, alleen harde bewijzen hiervoor heb ik niet.

Het werd een feestelijke middag, met als slotstuk het gezamenlijk optreden van de bigband ‘De Haringkoppen’ en het koor ‘De Vlaerdingse Maatjes’. Het was dat we buiten stonden, anders was het dak er af gevlogen. Het lied ‘Daar in het kleine café aan de Haven’ werd met zo’n snelheid de wereld ingeschoten, dat je daar amper de kans kreeg om een biertje te bestellen, laat staan opdrinken.

Wat kan het leven op een tuin er toch verrukkelijk uitzien.

Maatje Henk

 

 

Geef een reactie