Oktober 24

Zorgcentrum de Es

Op deze waaierige en miezerige herfstmiddag togen wij langs, de met rode kruisen gemarkeerde A 15,  richting Spijkenisse. Het zorgcentrum werd voor de Vlaerdingse Maatjes een eerste kennismaking, al zei onze gastvrouw in haar welkomstwoord dat zij ons nog van vroeger herinnerde en dat was positief bedoeld.  In de gezellige, bijna huiskamerachtige ruimte werden de stoelen al goed bezet door de bewoners en er kwamen er nog veel meer bij.

Klokke drie uur, hief Bas zijn denkbeeldige baton en nam ondergetekende de honneurs waar als spreekstalmeester. Het klonk allemaal weer lekker en dan loopt het ook gesmeerd. Zo ver zij dit fysiek aankonden, lieten de aanwezigen zich niet onbetuigd en zwaaiden en zongen met de Maatjes mee. Vooral de Rotterdamse liedjes gingen er goed in en werden bijna woordelijk meegezongen. Er werd enthousiast meegeproost  bij ‘ het kleine café aan de haven’ , maar ook de aandacht voor onze echte shanty’s was er zeker.

Gezegd mag worden dat dit wederom een leuk optreden was en gezien het dankwoord en het applaus, hebben wij de aanwezigen een fijne middag bezorgd.

 

Maatje John

Geef een reactie