Oktober 19

Cruiseterminal

 

Weer vroeg op hè, vanochtend. Daar zijn we niet meer aan gewend. Stikkedonker nog vanochtend, toen we op weg gingen naar de Wilhelminapier, waar het m.s. AidaPrima al op ons lag te wachten. Nou ja, op ons wachten! Niet op ons natuurlijk. Ze lag daar gewoon uit te rusten van een trip van zee, alvorens ze morgenochtend weer het zeegat kiest.

Op dit laatste optreden op de Cruiseterminal Rotterdam – in elk geval voor dit jaar – waren de Maatjes,  flink in aantal, op komen draven. ‘Draven’ dan wel in de figuurlijke zin van het woord, want als je in dit tempo de vierdaagse zou moeten lopen, was je wel vier weken onderweg.

Al om kwart over negenen besloten we de aftrap te geven, een kwartier voor het officiële begintijdstip. Alleen al dit gegeven bewijst dat we als koor ‘volwassener’ zijn geworden en automatisch enige flexibiliteit vertonen m.b.t. het beginmoment, zonder te verzeilen in een ellenlange discussie omdat er nu eenmaal een begintijd was afgesproken. Het credo bij dit soort uitvoeringen luidt nu: veel volk te zien, dan beginnen!  Ook bij de pauze zag je dit gebeuren.

We hadden nog geeneens allemaal de koffie achter de kiezen, of Wim riep ons alweer op appèl. Ook nu was de aankomsthal aardig gevuld met passagiers en daar moet je dan op inspelen. Leuk voor het publiek, maar ook voor ons is dit leuker dan te zingen in/voor een haast lege hal. En niet te vergeten:  wij zijn bij dit soort uitvoeringen dienstbaar aan het publiek, hè!

De machine gaat steeds soepeler draaien. Dit zag je terug bij zowel de opbouw, het spelen/zingen, als bij het opbreken van het spul. Complimenten!

De medley vormde vandaag het begin van een ‘ gemütlich’ optreden, zoals de Engelsen plachten te zeggen. Tot aan het slotlied ‘Bye, Bye Roseanne’ zat de stem/ming/ er goed in en mochten we applaus incasseren van enthousiaste passagiers, die op weg naar de uitgang ons pad kruisten.

Een ochtendje weer goed besteed, waar we met voldoening op terug kunnen kijken.

Maatje Henk

Geef een reactie