Oktober 17

Cruiseterminal

Het was weer even wennen. De wekker zetten en vroeg uit de veren om op tijd te zijn voor een hernieuwd optreden op de Cruise Port Rotterdam terminal. Druk onderweg…neen niet echt, dus ons keurig houdend aan de maximum snelheid, bereikten we Rotterdam-Zuid. En ja hoor, daar lag de witte reus, keurig loerend naar de Erasmusbrug. Zoals gebruikelijk werden we weer hartelijk begroet en na de diverse veiligheidshandelingen stapten we op de roltrap die ons zacht zoemend naar de hogere verdieping bracht. Toch wel redelijk druk. Veel passagiers waren al in het excursieharnas gehesen en sjokten achter de , op de tijd lettende, gidsmevrouw of gidsmeneer aan in de richting van de bussen.

Met een lekkere groep zangers, muzikanten en dirigent konden wij ons opstellen en beginnen. De stem van ondergetekende stond op instorten van heesheid, dus niet te veel praten, zachtjes zingen en veel drinken. Het lijflied schalde door de vertrekhal en nestelde zich tussen de oren van de gasten die net van de loopsluis de hal binnen kwamen. Het ging lekker. Er is bij deze optredens niet zo veel verschil bij de Maatjes, maar het is tijdens het zingen best leuk om naar de mensen te kijken. Elk bezoekend cruiseschip brengt weer andere nationaliteiten mee. Korte en driekwartbroeken was voor Hollandse begrippen misschien toch net iets té enthousiast. Iedereen reageert anders, maar aan de reacties te zien vonden ze het allemaal helemaal geweldig. Een zeer aardige Engelse dame kwam met veel plezier vóór het koor staan en zong luidkeels ‘The wild rover ‘ met ons mee. Tussen de liedjes door zei ze emotioneel: “You make my day” ; to start a day in this matter is so wonderful, thank you very much “. Lekker om te horen! Merken dat ons gezang anderen kúnnen roeren is toch waar wij het allemaal voor doen.

De eerste sessie een beetje aangehouden, de pauze goed benut en daarna verder met een selectie van Nederlands, Engels en Duitstalige zeemanskost. Er bleek interesse voor onze CD’s, dat is oké want die moeten ook maar eens op.

Uiteindelijk werd het geloop van de passagiers minder en dat kwam goed uit, want onze geplande tijd van optreden was voorbij. By By Roseanne werd het einde van dit optreden.

Maatje John

 

Geef een antwoord