Oktober 26

Zorgcentrum DrieMaesStede

Een mooie herfstdag in oktober bracht ons naar het ZC DrieMaasStede in Schiedam. Het werd vandaag een thuiswedstrijd voor onze gitariste Michelle. Met een ruim bezette ploeg trachtten de Maatjes de bewoners een fijne muzikale middag te bezorgen. Gezien de reacties is dit zeker gelukt. Een overvolle zaal , weer bevolkt door overwegend dames, genoot van ons zorgvuldig opgestelde en uitgevoerde repertoire. Herkenbare songs zoals De Waterkant, Little ship en het Veermeisje toverden op vele gezichten een glimlach en een blijk van herkenning.

De pauze was zeer welkom, want het werd redelijk warm in de zaal en dat zorgt weer voor zeer droge kelen. Voor de tweede sessie werd er van dirigent gewisseld , alles in het kader van opdoen van ervaring. Een prima tactiek.

De bewoners hadden het best naar hun zin en dat gold ook voor de Maatjes, hoewel er hier en daar flink gehoest en geproest moest worden. De griep houdt het koor een beetje in haar greep, immers drie afmeldingen lagen hieraan ten grondslag. Maar de Maatjes stonden met voldoende mensen om een representatief optreden op de planken te zetten. Precies om 16.00 uur kondigde onze spreekstalmeester John het laatste lied aan, het publiek werd bedankt en onze instrumentale begeleiding ontving een hartelijk applaus van het publiek.

De activiteitenbegeleider gaf aan ons volgend jaar weer graag in te plannen. Dit zullen we zeker bij Argos neerleggen.

Maatje John

 

 

Geef een antwoord