November 23

DrieMaasHave

In het ruime en mooi verbouwde Zorgcentrum in Maassluis verzamelden De Vlaerdingse Maatjes zich in de voor hen opengestelde kleedkamer. Geheel volgens onze clubtraditie begroetten de Maatjes elkaar met een ferme handdruk. De opbouwploeg was al drukdoende met het opstellen van alle benodigheden voor de muzikanten en voor het koor. Dit optreden behoorde tot een ‘pilot’ voor de Argos Zorgorganisatie. Men wilde eens uitproberen of een uur optreden achter elkaar, zonder pauze, beter was uit te houden voor de bewoners,  dan twee keer driekwartier onderbroken met een korte pauze.  De aandachtsboog verliest uiteindelijk haar spanning en de vermoeidheid bij de ‘oudjes’ slaat dan uiteindelijk toe.

Een hartelijk welkom werd ons deel. Voor vandaag kweet de spreekstalmeester Andre zich goed van zijn taak. Het liep allemaal op rolletjes. De muzikanten waren op dreef, de zangers hadden er zin in en het publiek zong enthousiast mee met de bekende zeemansliederen. Het was afgeladen vol in de zaal en mede daardoor werd het behoorlijk warm.

Ja, zo halverwege het repertoire begin je toch te merken dat onze tongen droog en dik werden. Een slokje drinken is dan toch buitengewoon welkom. Grappig was om te zien dat een bewoonster voortdurend zei niet van muziek te houden….en waarom moet het van die oude muziek zijn…, maar ondertussen kon zij haar ogen niet afhouden van onze bouzoukispeler en genoot met volle teugen van zijn spel  en van de muziek waar ze toch niet van hield.

Het ene bekende lied na het andere lieten we neerdalen op alle gasten. Zelfs Rolling Home kreeg de zaal bijna stil. Er waren een aantal dames die absoluut iets met shanty’s te maken hebben, want zij zongen veel nummers bijna woordelijk mee.

De orkestbak deed goede zaken, dus een compliment is zeker op z’n plaats. Het door Bas opgestelde repertoire kon niet geheel worden afgewerkt, want het in deze pilot gestelde uur was ten einde.

De activiteitenbegeleidster vroeg de microfoon en vergastte  – met de bewoners – het koor op een luid applaus. Ze vroeg of een toegift wellicht mogelijk was en wat is er dan beter dan een verzameling van zeeliedjes samengebracht in onze medly.

Ons optreden , zei zij later, was een verrrassing en had haar verwachtingen ruim overtroffen. Wat zijn jullie een ontzettend leuk koor…we hebben er van genoten en we zien jullie graag weer terug in het nieuwe jaar. Een mooi compliment.

Alle Maatjes bedankt voor de inzet en het prima optreden.

Maatje John

(klik op de eerste foto voor een uitvergroting en een diashow)

Geef een antwoord