November 2

Autodealer Vari

Hoewel de voorspelling van de weerman anders zou bevroeden, is het nog geen winter, maar een laag temperaturige november-herfstdag. Veel water was reeds boven de stad losgelaten, maar de Maatjes hadden geluk…het was even droog en een vertwijfeld zonnetje kwam even achter de bewolking vandaan.

De jaarlijkse wintercheck- en familiedag bij Vari kon beginnen, sterker nog…al heel vroeg stonden er klanten met hun auto voor de deur van het bedrijf. Het betekende voor ons een weerzien met de bemanning van garage Vari.  Altijd een  even enthousiaste en vriendelijke ontvangst en de verzorging was ook weer prima geregeld. De erwtensoep stond al te pruttelen en de grote potten knakworst voor de broodjes waren al opengemaakt. De opbouwploeg toog aan het werk. Vandaag lag de geluidsverantwoording bij Fred en die kweet zich goed van zijn taak. Er was rijkelijk veel publiek. De meesten zaten in de wachtstand om later hun ingeleverde auto terug te krijgen na de gehouden gratis wintercheck. De Maatjes gingen van start en het liep allemaal als een trein. Ondergetekende nam nu wat meer tijd om enige uitleg bij de liedjes te geven. Het publiek zat geamuseerd mee te luisteren en zong voluit met de zeemansliederen mee. Cor liep weer als een troubadour met zijn bouzouki tussen de auto’s in de showroom door en liet het publiek genieten van zijn spel. Cees en Cees bliezen – nu voor een eigen microfoon –  mooie intermezzo’s mee en ook de orkestbak had er zin in. Sietze, als dirigent, probeerde alles in goede banen te leiden en de Maatjes zongen er lustig op los.

De pauze werd door Vari benut om de aangekondigde bingo te spelen en menig presentje wisselde van eigenaar. Ditmaal konden de getrokken cijfers ook worden meegelezen op een grote monitor.

De soep en broodjes worst smaakten heerlijk en met enige oprispingen werd het 2e deel van ons optreden ingezet.

Het gebeurt steeds weer. Er zijn enkele songs die wij zo mooi kunnen zingen, dat zelfs menige zanger kippenvel kreeg. Behendig werkten wij het gevarieerde zangprogramma af en met een bedankje aan de Vari-familie en aan het publiek, waarvan velen nog waren blijven zitten, ook al hadden zij hun gecheckte auto allang terug, besloten de Maatjes met Tabé, tabé ik kies weer zee, deze gezellige middag in Vlaardingen.

Maatje John

(klik op de 1e foto voor een uitvergroting en een diashow)

Geef een antwoord