Nieuwjaarsinstuif

Het was weer zo ver. Het jaarlijks watertanden bij alleen al de gedachte aan al het uitgestalde lekkers…………….

…………op het biljart, was een smaakvol vooruitzicht. Mari en Temke ( en Tom) hadden weer niets aan het toeval overgelaten. De vele zangerige kelen en magen zouden weer voldoende gestreeld worden. De diverse soorten salades waren een lust voor het oog. Ook de warme Surinaamse kant was een hit. Hulde voor al het verzette werk.Wat kunnen we trots zijn op deze ‘koks-leden’ .

Voorzitter Lieuwe opende de avond en bracht het afgelopen jaar puntsgewijs in de herinnering terug. Ook de toekomst ziet er rooskleurig uit, zei hij. Annie, hopelijk onze nieuwe accordeoniste, was uitgenodigd om de onderlinge sfeer te komen proeven. Ze is al bijna een ‘echt maatje ‘. Als gastmuzikant trommelde Gerard er lustig op los. Het bestuur is druk doende met het binnenhalen van nieuwe leden, daartoe zal ook de nog in de ontwerpfase verkerende flyer uitkomst moeten bieden. Erg leuk dat we ons oud-lid Mar weer opnieuw als koorlid mochten verwelkomen. En er staan er nog meer op de nominatie. Lieuwe besteedde aandacht aan onze zieke en afwezige koorgenoten en gaf aan dat het jammer is dat we hen al zolang moeten missen. Ook gaan onze gedachten uit naar onze vaste bardame Paula, die zich in medisch moeilijk en zwaar vaarwater bevindt. Er werden voorts mooie bloemen uitgedeeld aan hen die het hebben verdiend en met dank vanuit de vereniging. Ook onze nieuwe aanwinst en trots……..het tekstscherm………..werd even uitgebreid gememoreerd.

Lieuwe noodde iedereen uit naar het overheerlijke buffet en Temke legde nog even de bij elkaar horende gerechten uit. Het grote genieten was begonnen, de tafelgesprekken vulden het Tolhuisrestaurant. De orkestbak vergastte de aanwezigen op heerlijke achtergrondmuziek en de verleiding om nog een keertje je bord te vullen was groot. Het eten smaakte erg lekker en was weer een succes. Het werd tijd om eens een deuntje te gaan zingen en vol overgave zetten de aanwezige zangers hun kelen in de juiste stemspleetstand. Hoe lekker gaat het al met het tekstscherm. Hulde aan Hans die er zoveel werk aan heeft gehad en nu ook nog belast werd met het bedienen ervan. O.l.v. Wim zat de stemming er al snel in en lieten wij ons niet onbetuigd. Tussen het optreden van de mannen en de partners door, werd er nog lekker gebruikt gemaakt van de tijdelijke Tolhuisdansvloer. Menigeen  liet zijn stembanden even een moment uitzakken tot in de kuiten. De dames knalden er ook gewoon even een a capella nummer uit en hoe trots kunnen wij zijn op onze meisjes . Erg leuk om te zien en te horen dat zij zo lekker meedoen en ook zo betrokken zijn. Met de gezelligheid kent geen tijd, bleek toch het einde van de avond te naderen. Iedereen had weer genoten. Het blijkt toch steeds een goede keus te zijn om de start van het nieuwe jaar in ons eigen honk te vieren. Zeker op zijn plaats de dank aan het beschikbare barpersoneel.

Wij wensen iedereen een heel fijn en muzikaal nieuw jaar.

(klik op de 1e foto en u krijgt een uitvergroting en een diashow voorgeschoteld)

 

 

Geef een reactie