Nieuwjaarsinstuif

 

Al vroeg druppelden  de Maatjes met of zonder hun partner ons honk op de Tuin binnen.

Koffie van de zaak en free drinks middels de verstrekte consumptiebonnen. Ieder had er weer zin in en gezellig wordt het sowieso wanneer de Maatjes er zijn.  Onze “meesterkok”  Mari , geholpen door zijn wederhelft Sjani, had weer een heerlijk en mooi uitziend buffet voor ons gemaakt. Voorzitter Lieuwe nam het woord en gaf de afgemelde leden en de door ziekte afwezigen door. Daarna blikte hij terug op het jaar 2016, waarin nog eens de grote hoeveelheid optredens werd aangehaald. Meer dan afgesproken, maar zo gaat dat vaak. Ook voor het nieuwe jaar staan er nu al weer 27 op de rol. Enkele leden hebben het warme nest van de Maatjes verlaten, anderen meldden zich juist weer aan.

Vandaag werden we aangevuld met een echte drummer en dat klonk best lekker. Jammer dat het eenmalig bleek te zijn  Nadat de diverse leden in de bloemetjes waren gezet vanwege hun werkzaamheden ten behoeve van het koor, opende de voorzitter het buffet. Hij deelde mede dat er later een belangrijke gebeurtenis zou plaatsvinden. We smikkelden en smulden als vanouds en absoluut hulde aan Mari en Sjani.

Onder het uitbuiken begon Lieuwe met het formele gedeelte. Bas , Theo en hun dames  werden naar voren geroepen. Beiden werden voor hun langdurig bewezen diensten  respectievelijk  als vertrekkende penningmeester en als materiaalman  “geridderd” tot Lid van Verdienste van De Vlaerdingse Maatjes. De bijbehorende oorkondes werden uitgereikt en de dames werden voorzien van een mooie ruiker.

Om beurten werd er nog door de mannen en de aanwezige dames gezongen. En dames…………..onze complimenten. De zangboeken van het Drinkgelach boden de gelegenheid om gezamenlijk allerhande leuke liedjes de lucht in te slingeren. Ons orkest ging lekker aan de gang en velen zochten even de dansvloer op. Kortom , hoe gezellig kan het zijn ? !

Maar rond de klok van elven was het voor velen wel welletjes en ging men huiswaarts.

Eenieder kan wederom terugzien op een gezellige en geslaagde Nieuwjaarsinstuif.

 

Groet,

John

 

Geef een reactie