’n Bijzondere avond….

Alvorens wij ons lieten zien in het Tolhuis, verrasten we eerst ons gewaardeerde lid Peter Wensveen.

Het was zijn verjaardag en omdat hij – door ziekte – niet in staat was bij ons te zijn, togen we met een relatief grote groep naar zijn woning in Schiedam. We stelden ons verdekt op en op precies 19.00 uur zou zijn vrouw Rita hem meeloodsen naar de galerij. Even ontstond een kleine verwarring toen een aantal leden de manspersoon die naar buiten kwam, al begonnen toe te zingen. Echter…het was zijn zoon, maar op die hoogte en een beetje ver van ons af, was deze vergissing door de grote gelijkenis te begrijpen. Daar kwam ‘the man himself ‘ en het koor zong luidkeels het ‘lang zal hij leven ‘. Aansluitend de medley  en daarna kon de kofferbakbar van Lieuwe open. Met een drankje gewapend togen we naar de 2e verdieping alwaar we Peter en Rita persoonlijk konden feliciteren. Zoals het in ons koor gebruikelijk is , kiest de jarige een favoriet lied. Voor Peter betekent dit direct ‘Rolling Home’.  De akoestiek tussen de galerijen was best goed en we zongen een van onze beste vertolkingen, hetgeen tot ontroering bij Peter leidde. Vriendelijk afscheid van hem genomen en hem  spoedige beterschap gewenst.

Je voelde toch enige uitwerking van dit korte optreden bij Peter en er werd besloten dat wij op het terras van het Tolhuis en ditmaal gezeten op de stoelen , ons oefenrepertoire zouden doorlopen.

Een warme en gezellige avond en met het gevoel dat wij – als echte maatjes – Peter en Rita een mooie herinnering hebben bezorgd.

 

Geef een antwoord