Mei 6

Cruiseterminal

Maandag 6 mei 2019  CTR  Costa Mediterranea

Het was een  nogal dark en blue Monday op deze koude maandagochtend. Beetje regen, veel wind en het kwik kwam niet boven de 10 graden.  Het was een beetje improviseren qua bezetting van koor en orkestgroep, maar zoals te doen gebruikelijk ging het ons weer prima af. Even geïnformeerd aan de bij de roltrap staande purser, over de afkomst van de passagiers. Het meeste was wel Russisch zei ze, dus geen Duits, maar graag Engels gebruiken bij de aankondigingen.

Cees kweet zich met verve bij de inzet van de intro’s en de rest van de muzikanten completeerden  uitstekend het geheel. Wij zongen het bekende programma, veel Engelstalig ,  afgewisseld met een enkele Duitse en wat Nederlandstalige songs. Het publiek genoot duidelijk. Al bij het verlaten van de slurf en bij het betreden van de vertrekhal, keek men geënthousiasmeerd op en een aantal koppeltjes maakten gezellig menig dansje. Talloze foto’s en video’s werden weer gemaakt en uiteraard honoreerden wij hun verzoeken om tussen de zangers in te staan, om zo een mooi plaatje mee naar huis te kunnen nemen. De tien minuten pauze was zeer welkom. Altijd dreigt het ‘gevaar’ dat juist op zo’n moment weer grote getale passagiers de terminal bevolken en wij daar dan net niet staan. Maar dat is nu eenmaal niet te vermijden. Gedreven maakten wij de tijd daarna vol met ons gezang. Trots dat wij ons zo flexibel kunnen opstellen en er gewoon weer een lekker optreden van hebben gemaakt.

Bij het verlaten van de CTR werden we nog even gecomplimenteerd door de dames van incheckbalie. Zij hadden voluit genoten van onze klanken en hoe mooi is dat. Niet alleen hoor- en verstaanbaar in de vertrekhal, maar ook kennelijk op andere plekken van de Cruiseterminal Rotterdam.

Goed gedaan Maatjes. Tot de volgende keer.

John

Geef een reactie