Mei 31

Cruiseterminal

Vanochtend vroeg gooiden we de trossen weer los om, met het kompas op het oosten gericht, op te stomen naar de Cruise Terminal in Rotterdam, alwaar de AIDAperla om acht uur zou afmeren. 

 

Om effe negen uur begonnen we met de passagiers die weer voet aan wal wilden zetten toe te zingen

 

De AIDAperla is een zusterschip van de ons zo welbekende AIDAprima en is in 2017 in de vaart gekomen. Vanaf 15 Maart jongstleden vaart het schip wekelijks van Rotterdam naar Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge. Het schip heeft een capaciteit voor 2200 passagiers, die in de watten worden gelegd door zo’n 900 bemanningsleden. 

 

We begonnen dit keer met de medley. Direct hierna het serieuze, het meer verhalende, werk, zoals My Bonny, die nog steeds aan de andere kant van de oceaan vertoeft, het lied van gin en rum, over de kapitein, de stuurman en de kok, en het lied, dat druipt van de ellende, “de velden van Athenry”.

 

Ja, ja, de wereld kan hard zijn! En dat alles speelde zich af, ver buiten ons gezichtsveld. Maar goed dat we, door het zingen van ‘Mijn Rotterdam’, weer een beetje het gevoel van herkenbaarheid terugkregen.

 

Het was weer een ochtend, waar zowel de passagiers, als wij, met genoegen op terug kunnen kijken. Dat het om half elf de luiken, buiten, flink werden opengezet, kon ons niet deren, we stonden toch droog in/ op de Terminal. Tien minuten later gaven we de spreekwoordelijke pijp aan Maarten en dan …. hup naar huis!

 

Maatje Henk

 

Geef een reactie