Mei 17

Cruiseterminal

De MSC Preziosa is een groot schip uit het jaar 2013 en gedoopt door de beroemde Italiaanse actrice Sophia Loren. Het schip is de vierde uit de Fantasia serie cruiseschepen.

Geen Moederdag, geen verjaardagen meer te vieren op dit moment, repetitieavond voorbij…. dus wat houdt ons tegen om lekker te gaan zingen. Ja  en of dit nu zo vroeg moet zien we dan maar als een bijkomstigheid. Aanrijdend over de Erasmusbrug zien we….eh..ja we zien eigenlijk helemaal niets ?! Geen passagiersschip te zien, lege kades, geen roeiers en uiteindelijk ook stilte bij de ingang. Nou dan daar maar even stoppen en navragen of het passagiersschip ook daadwerkelijk Rotterdam vandaag aan gaat doen.

Gelukkig, hij was inmiddels al op de rivier en in aantocht, vertelde de gele hesjesman bij de draaideur. Haar  ETA ( Estimated Time of Arrival of wel geschatte tijd van aankomst) bleek om 09.00 uur te zijn.

Ingeschreven aan de controlebalie, uitgepeld door het scanpoortje sluipen, onder de oksels gevoeld worden door de beveiligingsdame , gaf ons uiteindelijk weer de permissie om de vertrekhal te betreden.

De opbouwploeg was al weer flink in touw geweest en het meeste stond reeds opgesteld. Handjes schudden, want dat doen de Maatjes getrouw nog elke keer, wat choreografische attributen klaarleggen en dan tijd voor een Rotterdams bakkie.

Langzaam zagen we het ‘ halfdek’  ( achterzijde) van het betreffende schip  dat ‘overstuur ‘ ( achteruitvarend) om de bocht van de rivier, de CTR naderde. Gelukkig zat aan dit halfdek ook de rest van het schip vast, zou anders een raar gezicht zijn geweest. Zo aanvaren aan de kade , heet dan weer  ‘kop voor’ afmeren. Het schip hoeft niet meer te draaien bij vertrek en ligt derhalve met de kop naar zee.

De Maatjes waren er klaar voor en al snel kwamen grote drommen passagiers de vertrekhal binnen, verbaasd kijkend naar het bonte zingende gezelschap. Het bekende verhaal gebeurde ook vandaag weer. Men bleef geamuseerd staan kijken en luisteren; foto’s werden geschoten en een enkeling verschanste zich daartoe tussen de koorleden om op die wijze een mooie fotografische herinnering mee naar huis te kunnen nemen.

Het koor en onze muzikanten produceerden weer een plezierig geluid en aan de reacties te zien werd dit zeer gewaardeerd. De gasten zijn geen langblijvers, want ja, de excursie en de bus wachtte op hen. Geen nood, terwijl van de ene groep de lichamen langzaam naar beneden wegzakten op de dalende roltrap , kwam de volgende golf alweer aanlopen.

Een leuk optreden. Iedereen toonde weer goede inzet. Op naar de laatste dag van deze maand voor een hernieuwd weerzien op de Cruise Terminal Rotterdam.

Maatje John

 

Geef een reactie