Maatjes 15 jaar

 

Kijk, vroeg opstaan daar hebben de Maatjes niet echt moeite mee. Dat blijkt met grote regelmaat……..

………..als wij naar de Cruise Terminal Rotterdam moeten. Maar nu was het iets anders. Deelnemen aan het grote Internationale  Shantyfestival  in Emmen. Even na het geplande tijdstip togen wij op weg. Gespreksstof hebben de Maatjes altijd, al was het nog best vroeg.  Geheel  volgens afspraak werden wij in Zwolle bij de uitbating van Hennie v.d. Most’s  ‘De Koperen Hoogte ‘ voor de deur afgezet. Een voormalige oude watertoren met een 360 gr. ronddraaiend restaurant in de top. De Bibliotheek beneden was gereedgemaakt voor de Maatjes. Prachtig ingericht, chique uitstraling in een soort nisvorm met veel uitgestalde boeken.

Terwijl wij aan het genieten waren van de koffie en het interieur, nam Hans als voorzitter, het woord en memoreerde de gebeurtenissen van de laatste 5 jaar in ons bestaan. Naast alle mooie dingen, ontkwam hij ook niet om even de ons ontvallen koorleden te benoemen. Als geschenk aan de leden, ter opluistering van deze feestelijke gebeurtenis, kregen de koorleden een regenjack met opdruk en de dames een paraplu, eveneens met de jubileumopdruk.

Geheel volgens plan reden wij op tijd weg voor het laatste deel van deze reis. Redelijk dichtbij het festival kon de chauffeur ons in Emmen afzetten en liepen wij richting hoofdpodium, alwaar de opening zou plaatsvinden. Het was een beetje twijfelachtig weer, een klein zonnetje probeerde de strijd aan te gaan met de druppels die al uit de dreigende donkere wolken, op onze regenjasjes neerdaalden. Dit met wisselend succes.   De kelen smeekten om wat smering en de biertjes en wijntjes  op menig terras, gingen er prettig in. Pluvius wilde toch zijn stempel drukken op deze gezellige dag en gooide met regelmaat de nodige nattigheid naar beneden. Het mocht de pret niet drukken. De uitstallingen in de vele kraampjes werden geïnteresseerd bekeken.

Het 2e optreden verliep niet anders dan het voorgaande. Ook nu viel met regelmaat ons geluid weg. Opvallend veel leden van andere koren, bleven bij ons staan kijken en luisteren. Ook dat zegt toch wel iets. Te kort zijn eigenlijk dit soort optredens, maar ja, met 24 deelnemende koren op 1 dag, dan is de beschikbare tijd erg krap.

Klokslag 17.00 uur betraden wij het wokrestaurant. Een leuk interieur en met uiterst vriendelijk bedienend personeel.Het  was van een zeer goed niveau. Er was van alles wat, al moest je veel onberoerd laten. Goed kiezen, genieten,  maar ‘vol is vol’, al blijft al dit lekkers je hunkerend aankijken. De afsluitende koffie was tevens het sein om de al voor de deur gereden bus in te gaan en non-stop de terugweg te aanvaarden. Ernes, onze prima chauffeur, bracht ons tegen 22.00 uur weer in Vlaardingen.

Een heerlijke dag. Vermoeiend , dát wel. De maatjes met hun gasten kunnen terugzien op de buitengewoon geslaagde dag.

Geef een antwoord