Juni 20

Zorgcentrum Soenda

Een weerzien in de volle en gezellige zaal van het zorgcentrum Soenda. Een echte thuiswedstrijd dus in Vlaardingen. Al vroeg kwamen de bewoners- al dan niet gebracht wordend– naar binnen en verwachtingsvol werden de Maatjes tijdens de opbouw nagestaard. Onze gastvrouw Margot verwelkomde ons hartelijk in haar welkomstwoord, gaf nog even aan dat het , een week na Vlaggetjesdag, toch ook hier nog steeds de nodige nieuwe haring gaf. Ons uitstekend bezette koor bracht de aanwezigen in de juiste stemming en er werd luid meegezongen en meegewuifd. Dirigent Bas had een vol repertoire opgemaakt en in een kwiek tempo golfde het een na het andere zeemanslied de warme zaal in.

Iedereen had het geweldig naar zijn/haar zin en dat gold ook voor alle koorleden. Het was zeer warm , ondanks de twee ventilatoren die ons – vanaf de zijkant – van koele lucht moesten voorzien. Tussen de songs werden de ‘orkestbakleden, de knoppoloog en de Vissersmeisjes nog even extra aan het publiek voorgesteld. Een hartelijk applaus viel hen ten deel. Gezegd mag worden – zonder de anderen te kort te willen doen – dat Cor als een ware bouzouki virtuoos te keer ging, hetgeen leidde tot prachtige begeleidende improvisaties. Zelfs Margot nam heel wat foto’s/filmpjes van Cor. Het ontbreken van een accordeonist(e) werd weer bekwaam opgevangen door de mondharmonica’s van Cees en Cees.

Na de dorstnodige pauze werd Whisky Johnny weer van stal gehaald en ik zag een paar aanwezige mannelijke bewoners, erg jaloers naar die hele grote Whiskyfles kijken. Echter, Bas kon niet instaan voor de kwaliteit van de inhoud en de fles bleef gewoon hermetisch gesloten. De solisten kweten zich bekwaam van hun taak en het koor genoot ook zichtbaar zelf van hun eigen performance.

Tijd blijkt toch belangrijk in de zorgcentra, dus even oogcontact met Margot en zij gaf aan dat na een afsluitend bedankje, er toch nog ruimte was voor een toegift. Derhalve werd het oude lied ‘meisje loos ‘de uitzwaaier. Tevreden namen wij het applaus in ontvangst en zien uit naar een volgend optreden in Soenda.

John

(klik op de eerste foto voor een uitvergroting en een diashow)

Geef een reactie