Juni 15

Zorgcentrum Quintus

Op deze zaterdag togen wij naar de, qua ligging, zeer gezonde vitaminerijke fruitbuurt in Den Haag. Want nadat wij de Oude Haagweg gepasseerd waren, reden we rechtstreeks het  ‘ooft ‘ gebied binnen. De Guavestraat, de Papajastraat, de Vijgenstraat , de Rozenbottelstraat enz. Maar de Maatjes streken neer in de Nectarinestraat voor een hernieuwde kennismaking met Zorggroep Respect. De  locatie Quintus konden wij toevoegen aan ons aanvragenbestand.

15 Juni betekent overal Vlaggetjesdag.  Ook in dit Zorgcentrum werd deze levensloze vis, ruim uitgedeeld, al dan niet met een broodje. Nieuwe haring. Voor de één een lekkernij, voor de ander een moment van griezelen, vislucht en koude rillingen.

Een hartelijke ontvangst viel ons ten deel en er moest even een flink deel van het meubilair verplaatst worden om ruimte te creëren voor ons koor. Voor de dorstige kelen werd goed gezorgd. Tijdens de opbouw liep deze zaal lekker vol met publiek. Even inzingen, Fred achter de knoppen en nadat Melany -onze gastvrouw – ons welkom heette, konden de Maatjes van start. André, dit keer onze dirigent, had  voor dit optreden  een overwegend Nederlandstalig repertoire gemaakt en al deze liedjes brachten veel herkenning en er werd flink meegezongen. Met de twee mondharmonica’s werd  de afwezigheid van de accordeon, prima  gecompenseerd.

I.v.m. de tijd werd er wat gesleuteld aan de lengte van het programma. Voor de flexibele Maatjes is dat nooit een probleem. Langer doorzingen of inkorten, het is ons allemaal goed, als we maar plezier hebben en onszelf en het publiek kunnen vermaken. Het was tamelijk warm binnen en dat merk je wel.

In de pauze een drankje, al dan niet begeleidt met een overheerlijke haring…met zónder ui !…gaf onze vermoeide benen even tien minuten rust. Ook het tweede deel van ons optreden verliep bijzonder gezellig. Met de populaire meezingers zongen de mensen enthousiast mee. Een wel heel jonge toehoorder zat lekker mee te zingen en werd spontaan tussen de Maatjes gezet…pet op en meezingen met de Woonboot van Tom.

Melany kreeg ‘microfoontijd ‘ en bedankte ons voor het leuke optreden en met een luid applaus konden de Maatjes dit optreden beëindigen.

John.

(klik op de eerste foto voor een uitvergroting en een diashow)

Geef een reactie