Juli 6

Open Dag VTV Zuidbuurt

Vandaag zijn we op de Open Dag op de volkstuinen Zuidbuurt in Vlaardingen. Theo v.Rijswijk had gezorgd voor een prima opstelling in een kleurige muziektent t.o. de kantine. De tent was omzoomd door tafeltjes en stoelen en dat maakte dit plekje erg gezellig. De haringkar, bemand door in klederdracht gestoken dames, voorzagen eenieder die het wilde van een heerlijke haring. Ook de pannenkoeken vonden gretig aftrek. Op de toegangsweg hadden enkele standhouders hun waren uitgestald en er was best wel iets te vinden voor de verzamelaar.

Precies om 13.00 uur stonden de Maatjes opgesteld en kon het zingen beginnen. Het loopt steeds gesmeerder en na ons lijflied over Vlaardingen, zongen we bekwaam het verdere programma. Onze  ‘orkestbak’ wordt steeds meer een eenheid en dat geeft het koor veel vertrouwen. Na 45 minuten was een pauze zeer welkom en terwijl wij ons laafden aan bier, hamburgers en of een broodje haring, ving men op het podium aan met het reuzenrad en deelde men de gewonnen prijzen uit.

De Vlaerdingse Maatjes zijn blij met onze repetitieruimte op de tuinen in het Tolhuis en we hebben ons muzikale best gedaan om dit te tonen d.m.v. ons optreden.

Om kwart over drie  moesten we plaats maken voor een ander muzikaal trio. Met dank aan het publiek en aan de organisatie beëindigden wij dit optreden. Nog best lang hebben wij gezellig aan de tafeltjes zitten kletsen. Ondertussen veranderde het weer enigszins. Er kwam iets meer wind en de zon zakte met regelmaat achter de aandrijvende wolken. Zowaar moesten onderweg naar huis de ruitenwissers weer eens worden gebruikt.

Al met al een gezellige middag op de Tuin.

John

(klik op de 1e dia voor een uitvergroting en een diashow)

Geef een reactie