Battle of the Shanty’s

 

Vier kandidaat-koren gingen strijden om de grote ‘Erker ‘wisselbokaal .

Doorgedrongen tot deze finale waren Stuurloos uit Schiedam,  De Vlaerdingse Maatjes uit Vlaardingen, de Pontonniers uit Papendrecht en Midscheeps uit Leidschendam.
Stuk voor stuk grote koren, met mooie arrangementen en meerstemmigheid. Dat zou voor de Maatjes een reuzeklus worden, maar we gaan altijd uit van onze eigen kracht. Gewapend met onze charme en uitstraling namen wij het op tegen het geweld van de andere vocalisten en instrumentalisten. En bijzonder was wel, dat er geen microfoons voor de koorversterking werden gebruikt. Enige zekerheid die je vandaag absoluut had was het feit dat je in ieder geval 4e zou kunnen worden en alles hoger was mooi meegenomen. Ons lijflied – weer gebruikmakend van het visnet – werd goed opgepakt en het klonk gewoon lekker ! Zo werkte wij het eerste deel (25 min.) af en er werd positief gejoeld en het applaus gaf de Maatjesburger moed. De 4 koren deden allen hun eerste deel en na de pauze begonnen we in dezelfde volgorde voor het tweede verhaal van weer 25 minuten. Ons ‘Het Kleine café aan de Haven’ deed de zaal zo wat ontploffen en de stemming steeg naar aangename hoogte, evenals de temperatuur overigens. De jongens aan de trekzakken en gitaar deden correct hun ding en alles werd in goede banen gemanoeuvreerd door Wim, onze dirigent. Onvermijdelijk kwam Rolling Home aan de beurt en we kweten ons goed van onze taak. Bye bye Roseanne was de apotheose van ons optreden en het gevoel dat over je heen komt als je – als groep zijnde– zo veel applaus en gejuich krijgt is hartverwarmend.

Nadat alle koren hun optreden hadden beëindigd, ging de 5 koppige jury in beraad en werd het nog eens extra gezellig met de grote samenzang. Onze vissersmeisjes (4 stuks vandaag), kregen van diverse leden van de andere koren op het podium, wel extra véél aandacht.

De jury was gereed, organisator Harry bedankte iedereen voor de geweldige inzet, als ook een dank naar de vrijwilligers op deze battle-dagen. De nieuwe voorzitter mocht de uitslag bekend maken. Geen 2e, 3e of 4e prijs……………neen gewoon één winnaar en die is voor 2016 gegaan naar De Vlaardingse Maatjes . De jury had unaniem haar oordeel geveld.

Wat een mooi succes ! Wat een beloning…………..de grote wisselbokaal is voor een jaar in het Tolhuis te bewonderen.

Proficiat met dit behaalde resultaat.

14581451_594843627367142_4072851414880664400_n

 

Geef een antwoord