Barbecue

 

Afgelopen zaterdag vierden wij ons jaarlijks uitje in ons Thuishonk.

Gepoetst, geknipt en geschoren druppelden de Maatjes , al dan niet met hun partners,  binnen in ons vaste honk, dit jaar gekozen als plaats voor ons jaarlijks samenzijn.

DSC01649 (2)

 

De penningmeester deelde bij binnenkomst direct al de consumptiebonnen uit en voor de deur stonden de twee mannen van catering Maarten Stok de voorbereidingen te treffen voor de barbecue. Het werd gezellig druk ook al misten wij toch wel een aantal leden. Ziekte, vakantie  of een persoonlijke reden waren daar de oorzaak van.

 

 

DSC01651 (3)

De stemming zat er al snel in en na het welkoms- en openingswoord van Lieuwe konden wij ons laven aan het lekkere saladebuffet dat was uitgestald op het biljart. Prima verzorgd en het smaakte allemaal even lekker. Ook de diversiteit van al het lekkers op de barbecue, lokte menigeen naar de hete platen om vervolgens met welgevulde bordjes  terug te keren en te genieten.

 

 

 

DSC01653 (2)

De stemming was gezellig en ongedwongen, precies zoals dit bedoeld was .  En zoals te doen gebruikelijk kwamen er een paar zangboeken op tafel en begonnen de Maatjes op het terras , gesteund door vele dames , met het zingen van ‘verzoeknummers’ . Niet opgesteld, maar gewoon hier en daar door elkaar staand zongen we of ons leven er van afhing.

 

 

DSC01646 (2)

Op tijd naar binnen voor een drankje en dan gewoon weer buiten meedoen met de diehards  die gewoon doorgingen.  Ook de dames hadden er schik in, want toen wij het verscheidene keren wel genoeg vonden, kwamen zij telkens weer met verzoeknummers. En dat vonden wij ook niet erg. Een ander jaaruitje dan wij gewend waren, maar door de ongedwongen sfeer én niet te vergeten…gewoon lekker dicht bij huis… werd de avond afgerond en vertrokken stilaan de Maatjes met hun gades huiswaarts. De lange dag ging toch best wel in de benen zitten en met een dank aan de dames achter de bar werd deze avond afgesloten.

 

 

 

Geef een antwoord