Augustus 23

Cruiseterminal

Vandaag hadden we iets meer speelruimte, qua aanvangstijd, en hoefden wij ons pas om 09.00 uur te melden. De gigant Aida Perla lag te sudderen langs de kade en buiten liep er al veel volk richting van hun excursiebussen. Een mooi gezicht dat op de balkons van twee buitenhutten, gewoon zwembadjes waren ingebouwd die veelvuldig werden benut door de aldaar aanwezige kinderen.

Langzaam druppelden de Maatjes de vertrekhal binnen en zoals te doen gebruikelijk hielpen wij elkaar met het neerzetten en instellen van al het meegebrachte material. In een mum van tijd was alles in gereedheid gebracht.

Wel een beetje onwennig als er ineens niemand voor het koor staat, maar het ging eigenlijk best goed. Er werd goed opgelet, er werd beheerst gezongen en gespeeld en met ons zeer kleine groepje konden wij toch gewoon de passagiers bekoren. Men bleef staan, zong mee voor zover ze de Nederlandse taal machtig waren. Duimen gingen omhoog; vele nationaliteiten zwaaien ons dankbaar toe; foto’s en filmpjes werden volop geschoten, terwijl de gasten langzaam via de roltrap naar beneden, uit ons gezichtsveld verdwenen.

Gelijk beginnen en gelijk eindigen lukte boven alle verwachtingen en het is al vaak gezegd…de daar heersende akoestiek is geweldig… en dat helpt echt. Ons geluid reikte zo ver dat de passagiers , die via de verbindingsslurf tussen schip en terminal , de grote vertrekhal betraden en onze muziek hoorden, direct al vrolijk keken en al dansend naderbij kwamen. Dat gaf veel voldoening bij Maatjes. De tijd ging snel voorbij en op slag van 11.00 uur rondden wij het optreden af met Bye Bye Roseanne.

John

 

Geef een reactie