April 2

Cruiseterminal

Manoeuvrerend zochten wij ons tussen de Paaseieren door een weg naar de auto. Vroeg? Ja, heeeel vroeg werden wij al verwacht om de passagiers van de Boudica–n.a.v. hun verrassingstrip – aangenaam en muzikaal te vermaken. De maatjes lieten zich op deze Tweede Paasdag door niets weerhouden en in korte tijd stond alles opgesteld in de vertrek/aankomsthal. Theo gaf nog even aan dat het koor zich tussen de boxen moest opstellen, anders wordt je er niet vrolijk van als zo’n speaker in je nek staat te galmen.

9.00 uur, 2e Paasdag en daar sta je dan . Mondjesmaat kwamen de passagiers van boord en keken verwonderd naar de bonte groep zangers. Lieuwe vroeg zich af naar wie hij moest zingen…dat de Junge bald wieder kwam… en draaide zich toen maar om naar de dirigent Bas. Toch kwamen steeds meer reizigers van boord en er werd flink met de maatjes meegezongen. Vele foto’s en video’s werden gemaakt en ook wist men de weg te vinden naar onze dames om bij hen CD’s te kopen of flyers/foto’s  te bemachtigen.

Toch waren we toe aan een korte pauze, al komt het toeval weer om de hoek kijken en lopen er juist meer passagiers in onze richting precies tijdens zo’n moment van rust. Na de pauze gingen we op dezelfde voet verder en er kwam zelfs een verzoek voor het lied ..My Bonnie is over the ocean… natuurlijk pasten wij dit direct in, tot grote vreugde van de aanvraagster. Al zingend zagen wij een tweede cruiseliner naderen. Deze was wel even een stukje groter als het schip dat wij muzikaal aan het versieren waren. Zij meerde keurig achter de Boudica af. Een verzoek of wij bereid waren ook voor dit tweede schip te gaan zingen, werd beleefd, maar dringend afgewezen. Het zou dan in de middag worden en ook nog buiten. Dat was onmogelijk met dit vieze herfstachtige weer. Bovendien hebben ook de maatjes elders hun afspraken en verplichtingen staan. Besloten werd met Bye Bye Roseanne en na het geweld van de wapperende rode zakdoeken, ontvingen we een dankbaar applaus van het aanwezige publiek.  Inpakken en wegwezen en snel naar de inmiddels steenkoude – al dan niet zachtgekookte – paaseieren.

John

(klik op een foto voor een uitvergroting en een dia-show)

Geef een reactie