8 juli ’23

Shantyfestival “Bij de Vleet”

Kent u de warmste 8 juli ooit? Nou, dat was nu precies j.l. zaterdag en dat betekende o.a. voor De Vlaerdingse Maatjes een zware opgave. We moesten genieten, plezier hebben in onze hobby en ook nog eens proberen de kwaliteit recht te doen. Zozo, hallo doe dat maar even bij ca. 32°Celsius. De Maatjes kwamen in groepjes aanwaaien en zochten snel naar een plekje in de schaduw op één van de terrassen. Na de opening startte het eerste koor, beschermd onder een grote partytent, waar helaas niet alle muzikanten uit de zon gehouden konden worden.

De Maatjes traden op het heetst van de middag aan voor onze zang performance. Het liep lekker, al liet de microfoon het af en toe weer afweten. Er waagde zich nog wat publiek op de bankjes. De volle zon brandde zowat gaten in het zithout. Een gewaardeerd applaus werd ons deel. Blij dat we ons weer vrijer konden bewegen en de aan ons lijf vastgeplakte kleding konden losschudden, zochten wij snel de schaduw op. Een drankje hier, een visje daar en een lekker ijsje maakte deze vocale middag aangenaam. Even kijken bij de andere deelnemende koren en shanty-vrienden begroeten. Plots werd ik staande gehouden door een microfoon, waar aan de andere kant een dame vast zat en of zij mij mocht interviewen. Reclame voor de Maatjes is nooit weg dus ……………..ja hoor doe maar. Een regisseur duwde een camera onder mijn neus en we moesten vanwege het licht even wat plaatsen uitproberen. Beetje geschiedenis, beetje repertoire, beetje over de alweer opgevallen klederdracht, maar vooral over de bijzondere onderlinge band binnen het koor enz. Deze regionale radio/tv zender heet Mid Vliet en moet je maar even Googelen.

Het 2e optreden kon niet overdekt, want juist dáár stond de volle zon. Dus dan maar onder de boom en helaas zonder geluidsversterking. Juist op zo’n extreem warme dag en de toenemende vermoeidheid heb je de ondersteuning van geluid hard nodig. We hebben er het beste van gemaakt en daar gaat het om.

Het liep tegen vijf uur en daarmee naderde het einde van dit optreden en deze gezellige dag.  De samenzang had niet op ons gewacht, dus daar hoefden wij dan ook niet heen.

Blij dat het trotseren van deze hitte-dag goed is verlopen, konden de Maatjes weer huiswaarts keren.

Er staan ons de komende tijd nog meerdere optredens te wachten, maar de festivals liggen nu even achter ons.

Bedankt voor jullie inzet.

John, PR

(klik op de eerste foto voor een uitvergroting en een diashow)

WordPress Image Gallery Plugin

 

 

 

 

 

Geef een reactie