5 november ’22

De Erker

The Battle of Shanties in de Erker.

Zaterdagmiddag, de dag dat de eerste koren het tegen elkaar gingen opnemen. De dagwinnaar gaat naar de finale op 26 november. Een gezellige ontvangst en er was al aardig wat publiek aanwezig in het wijkgebouw de Erker in Schiedam. Bekend voor ons, want in 2016 wonnen wij niet alleen de dagbattle, maar zelfs enkele weken later ……. de finale. De Vlietgrieten en Shantykoor Horizon waren onze medestrijders. Als tweede betraden wij het podium en met veel overtuiging zongen wij het eerste deel van het optreden.

Het podium was net groot genoeg voor de twee andere koren. Zeker zestig man/vrouw sterk. Oké wij zijn met veel minder, maar de prestaties logen er niet om. Het publiek klapte en zong luidkeels met ons mee. Hans bezong met overgave de stad Rotterdam en kok Bert liet het publiek horen  hoe hij zijn kookkunst beoefende.

Het bleek voor de techniek wat lastig om het geluid goed af te regelen, maar goed, iedereen doet zijn of haar best. De manager van het wijkgebouw hield ons strak aan de regels, dus er was weinig uitloop in tijd. Het was goed om Harrie weer te zien, hij is deze traditionele Battle zeven jaar geleden begonnen. Hij memoreerde nog even aan onze winst in 2016 en reikte een heerlijke fles Kethel 1 uit aan alle koren. De titelverdedigers van 2019  t.w. de Vlietgrieten, waren volgens het oordeel van de jury, vandaag opnieuw de sterkste. Van harte gefeliciteerd.

Voor “De Vlaerdingse Maatjes” zit het erop en met dank aan de organisatie, besloten wij dit leuke maar vermoeiende Shanty-gebeuren.

Goed gewerkt allemaal.

John, PR

(klik op de eerste foto voor een vergroting en een diashow)

 

 

Geef een antwoord