10 september ’22

Zorgcentrum Laurens Liduina

Het was al weer even geleden dat De Vlaerdingse Maatjes hun instrumentale en vocale kunnen ergens konden etaleren. Dit keer was het de organisatie Laurens, die hun bewoners door ons wilden laten vermaken. Een maritiem feestje werd naar een iets kleinere schaal gezet, omdat het bedoelde buitenoptreden vanwege de te verwachten ‘hoos’ buien niet kon doorgaan. Niet getreurd , de brasserie werd snel opgefleurd. De bewoners kwamen in hoog tempo binnen en er was geen stoel meer vrij. Het openingswoord van Marjolein Bruin was heel aardig en men keek vol verwachting uit naar ons optreden. Marjolein gaf nog even aan dat dit het eerste optreden van een Shantykoor was ná alle corona-restricties.

André, de dirigent, had een gezellige zanglijst opgesteld en dat werd zeer gewaardeerd door de bewoners, want er werd uit volle borst meegezongen. Cees praatte de liedjes aan elkaar en de Maatjes lieten zich niet onbetuigd. Distilleerderij v. Toor uit Vlaardingen had via ons proefflesjes en brochures beschikbaar gesteld om het Vlaardingse kruidenbitter verder in de bekendheid te brengen. Het werd met dank aanvaard, vooral omdat men wel van een kruidenbittertje hield. Alleen deze uit Vlaardingen kenden zij nog niet.

In de pauze even ontspannen met een drankje en toen naar binnen voor het tweede deel van ons optreden. Bert verhaalde weer over zijn kookkunsten aan boord en vervolgens zongen wij bekwaam het gehele programma af. Verbazing was er toen ‘The drunken sailor’ ineens in het Nederlands werd gezongen. Men vond het prachtig.

Een luid applaus viel ons ten deel toen Marjolein ons bedankte voor een geweldige middag en zij vond het zeker voor herhaling vatbaar.

Tijdens het opruimen van ons materiaal kwamen geregeld bewoners naar ons toe om ons te bedanken voor een heerlijk ontspannen en gezellige middag. Er werd zelfs om flyers gevraagd. Maatjes bedankt en tot het volgende kunstje.

(klik voor een uitvergroting en een diashow op de eerste foto)

 

Geef een antwoord