1 november ’22

Zorgcentrum Vijverhof/de Merel

De komende tijd is het een drukte v.w.b. nieuwe optredens. Gisteravond konden wij, blij gemoed, op weg naar Capelle aan de IJssel. Nou, dat was niet zo eenvoudig. Komende vanuit de richting Maassluis-Vlaardingen, maar ook vanuit de diverse andere richtingen, bleek het een blikken ramp op de toegangswegen. Vol, vol en nog voller waren op dit tijdstip de wegen. Een ieder heeft er lang over gedaan, maar uiteindelijk betraden wij de kleine maar gezellige zaal. De gastvrouw ontving ons allerhartelijkst en verontschuldigde zich direct over de toegestane hoeveelheid toeschouwers ( Corona maximum). Dat neemt niet weg dat de zaal vol was en dat men verwachtingsvol de avond tegemoet trad. Er was een overvloed aan ‘natte verzorging’ en dat is prettig. Intussen zwoegde de opbouwploeg om alles voor elkaar te krijgen.

Na een welkomstwoord startten wij met ons lijflied. En langzaam maar zeker, kwam de stemming er goed in en deden de bewoners enthousiast met het koor mee. De Hollandse zeemansliedjes werden zeer gewaardeerd en er werd luidkeels meegezongen. Ook bij het ‘ballasten’ en bij het meeklappen bij Goodnight Ladies deed iedereen gezellig mee. De solo’s werden goed vertolkt en het publiek waardeerde dit absoluut. De pauze was zeer welkom. De gastvrouwen kwamen nog wat stoelen aandragen, zodat men even kon uitpuffen. Ook na de pauze werd voortgeborduurd op het plezier dat wij met elkaar hadden. Het kleine café aan de haven is altijd een trekpleister en het zinnetje…en tevree…werd al luidkeels de zaal ingegooid.

De Maatjes hebben weer een goed optreden neergezet. De Outfit van zowel de mannen als de vrouwen werd nieuwsgierig bekeken en hierover werd menig vraag gesteld. De afsluiting van ons optreden werd ingeluid door een bedankje van gastvrouw Desiree. Het was in één woord geweldig, zei ze en het was voor herhaling vatbaar. Tabé, Tabé werd de afsluiter en omdat eerst alle bewoners  weggingen, bleef het koor staan en gaf nog eens, als toegift,  een herhaling van het kleine café aan de haven…en dat deed een aantal bewoners weer spontaan gaan zitten. Dank aan de inzet van alle maatjes, jullie hebben een geweldig optreden neergezet. Een extra compliment aan onze dames, die veel werk gemaakt hebben van hun outfit en het resultaat mag er dan ook zijn.

Tot a.s. zaterdag.

(klik op de 1e foto voor een uitvergroting en een diashow)

Geef een antwoord